Начало НОВИНИ „Който управлява въздуха, ще спечели войната“: интензивната битка за контролиране на небето...

„Който управлява въздуха, ще спечели войната“: интензивната битка за контролиране на небето на Украйна

0

Васил Кравчук, украински капитан, издържал 50 дни на война, каза, че защитата на небето над Украйна от руски атаки се превръща в предизвикателство. Военният каза пред Би Би Си, че е като да се опитваш да използваш гигантска мухобойка с големи дупки.

“Не можем да покрием цялото въздушно пространство“, обясни Кравчук пред британската медия.

Необичайно е украинските сили публично да признават, че са понесли значителни загуби в ранните етапи на войната, която започна на 24 февруари. Въпреки загиналите обаче, оцелелите средства за противовъздушна отбрана все още се използват с благоприятни резултати.

Пентагонът на САЩ посочва, че руските самолети са извършвали около 250 военни мисии и са извършвали около 30 въздушни удара всеки ден. Западните официални представители все още твърдят, че Русия се бори да спечели превъзходство във въздуха. Но вместо това остаряващият флот на Киев, съставен предимно от изтребители МиГ-29, се бори да се конкурира и в най-добрия случай изпълнява около 10 военни мисии дневно.

Украинското правителство знае, че Русия има предимство във въздуха.

Очакваната офанзива на Русия в Донбас отразява ново и по-сложно предизвикателство на фона на войната, която остави над 900 цивилни загинали в Киев.

Украинският офицер от ПВО изчислява, че неговото подразделение сваля 50-70% от руските ракети с голям обсег на действие. Като пример той казва, че когато Русия изстреля наскоро шест ракети около Днепър, те успяха да спрат четири.

Предишна статияПразнуваме Цветница
Следваща статияНай-малко 5 загинали и 13 ранени при нови атаки срещу втория по големина град в Украйна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук