Начало НОВИНИ Русия предупреждава САЩ за „непредвидими последици“ за военната им помощ за Украйна

Русия предупреждава САЩ за „непредвидими последици“ за военната им помощ за Украйна

0

Русия тази седмица изпрати официална жалба и предупреди правителството на САЩ за „непредвидими последици“ от увеличената военна помощ за Украйна, според медиите.

С дипломатическа нота, Москва предупреди САЩ и НАТО да не изпращат „по-чувствителни“ оръжия в Украйна. Освен това руската държава прецени, че споменатата военна техника поставя „гориво в огъня“ и може да причини „непредвидими последици“, съобщава The ​​Washington Post.

Предупреждението дойде, когато президентът на САЩ Джо Байдън обеща 800 милиона долара за нова военна помощ за Украйна, включително хеликоптери и бронетранспортьори.

„Това, което руснаците ни казват насаме, е точно това, което казваме на света публично. Огромната помощ, която предоставяме на нашите украински партньори, демонстрира нейната забележителна ефективност“, посочи високопоставен американски служител, цитиран от Post.

Според The ​​New York Times тази бележка е адресирана по нормални дипломатически канали и не е подписана от нито един висш служител на руското правителство.

Миналата сряда Байдън даде зелена светлина за масивна нова военна помощ за Украйна с по-тежко оборудване от това, което е изпращал досега.

Новите доставки на американски оръжия включват „много ефективно оборудване, което вече сме доставили“ на Украйна, но и „нови способности“, сред които се открояват „артилерийски системи“ и „бронирани транспортни средства“, съобщи правителството.

Предишна статия„Светът е във война“, оплаква се папа Франциск
Следваща статияРусия забранява на Борис Джонсън да влиза в страната заради „враждебна“ позиция в лицето на войната в Украйна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук