Начало НОВИНИ „Ислямска държава“: „Нека поклонниците на кръста да бъдат изгорени“

„Ислямска държава“: „Нека поклонниците на кръста да бъдат изгорени“

0

Терористичната група „Ислямска държава“ (ИД) призова в неделя своите последователи да извършват атаки в Европа, като се възползват от войната в Украйна, и започна военна кампания в отмъщение за смъртта на бившия лидер Абу Ибрахим ал Хашими ал Кураши и говорител Абу Хамза ал-Кураши.

„Вземайки добрия пример на вашите братя в Бейт ал Макдис (Израел) за тяхната благословена операция преди няколко дни (…) Сега имате възможност. Европа гори и кръстоносците се избиват взаимно“, каза новият говорител на организацията Абу Омар ал Мухагер в 33-минутно аудио съобщение, излъчено чрез неговата аудиовизуална продуцентска компания Al Furqan, по повод свещения за мюсюлманите месец Рамадан.

„Това е война, в която молим Бог да не гаси огньовете си, докато поклонниците на кръста не бъдат изгорени и унищожат своето царство, така че да почувстват това, което са претърпели мюсюлманите“, увери той в края на аудиото, излъчено по телевизионни канали. 

„Страхът на кръстоносците от войната се появи ясно в Европа и Съединените щати, когато ставаше дума за техните територии“, каза Ал Мухагер, заявявайки, че „гордостта и варварството на руснаците и техните опити да си върнат славата на Съветския съюз и да поляризират света принудиха европейците и американците да влязат във война и ангажирайки и други, за да не плащат сами цената“.

В началото на клипа, озаглавен „Борете се с тях и Аллах ще ги накаже с ръцете си“, говорителят стартира нова военна кампания, която той нарече „нашествие“ на „отмъщение за смъртта на двамата шейхове“ по отношение на убийството на предишния лидер, а също и на говорителя.

Това е второто гласово съобщение, излъчено от говорителя, след като миналия месец обяви новия наследник на ИД Абу ал Хасан ал Кураши, за когото не са известни данни, след като предшественикът му беше убит при операция на САЩ в началото на миналата година. 

Ал Кураши беше провъзгласен за халиф от Ислямска държава преди две години, след смъртта на неговия предшественик Абу Бакр ал Багдади в друга операция на САЩ. Според версията на Вашингтон Ал Кураши се е самовзривил, когато е бил обграден в акция, при която са убити седем души, включително съпругата му и най-малко две от децата му.

Предишна статияЗеленски моли Байдън да посети Украйна, за да види с очите си войната, отприщена от Русия
Следваща статияХимическа кастрация за сексуални престъпления срещу непълнолетни: в кои държави е разрешена?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук