Начало БЪЛГАРИЯ Българска петролна и газова асоциация за цените на горивата: При сегашните тарифи...

Българска петролна и газова асоциация за цените на горивата: При сегашните тарифи потреблението е драстично свито, а ако те скочат до над 4 лв., транспортът би замрял

0

„Цена на горивата от 4 лв./л. е абсурдно висока на този етап. При сегашните тарифи потреблението е драстично свито, а ако те скочат до над 4 лв., транспортът би замрял”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Андрей Делчев, изпълнителен директор на Българската петролна и газова асоциация.

След срещата на премиера Кирил Петков с представители на превозвачите в България от Съюза на международните превозвачи предложиха намаление на акциза на горивата с 50% за период от шест месеца.

„Аз лично го поставих като въпрос. Ние сме с най-ниския акциз и, за съжаление, на европейската среща с лидерите нямаше разбиране, защото много от тях вече имат по-висок акциз. Затова допълнително намаляване, дори и временно, не беше прието добре – другите страни не могат да си го позволяват. И това пробваме, но не е възможно на този етап”, каза министър-председателят.

„Ние имаме най-ниските цени в ЕС”, категоричен бе Андрей Делчев.

Източник: НОВА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук