Начало НОВИНИ Заразно кожно заболяване, подобно на крастата, всява хаос в селските райони на...

Заразно кожно заболяване, подобно на крастата, всява хаос в селските райони на Хаити

0

Саркоптозата, кожно заболяване, подобно на крастата, се разпространи бързо сред населението на хаитянската комуна Кенскоф, селски и обеднен район, разположен на юг от Порт-о-Пренс.

В град Кото, в община Кенскоф, всеки се чеше по гърба, стомаха, главата, краката, особено през нощта, когато сърбежът на това лечимо заболяване има тенденция да се засилва, което накара Министерството на здравеопазването да издаде сигнал за населението миналия четвъртък.

По телата на пострадалите се виждат големи бели петна, пъпки, кожни лезии и рани.

През последните седмици цели семейства са били заразени от паразита, причиняващ саркоптоза. Сред жертвите са много деца, но много малко от тях са отишли ​​на лекар поради липса на средства, а някои дори са прибягнали до домашни лечения.

Училищният учител и журналист Дорвил Франсилон каза пред EFE, че болестта „е епидемия“, защото се е разпространила на няколко места.

„Първоначално се появи в град Кото, недалеч от река Грей. След това се премести в района на Робин“, каза той.

Министерството на здравеопазването призова населението да прилага превантивни мерки, като избягване на директен контакт със заразен човек, кипене на спално бельо, дезинфекция на чаршафи, възглавници и кърпи, проветряване на помещения, къпане с чиста вода и избягване надраскване на кожата въпреки силния сърбеж.

Същия ден на публикуване на изявлението здравните власти обявиха, че са разположили мултидисциплинарен екип, за да овладеят огнището на саркоптоза в района на Кенскоф.

Предишна статияЗасилва се контролът на пътя заради очаквания интензивен трафик
Следваща статияМинистърът на туризма: 3 месеца хуманност към украинците стигат

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук