Начало НОВИНИ Красив туристически град се подготвя за руско нападение

Красив туристически град се подготвя за руско нападение

0

В живописен курортен град в северния край на украинския регион Донбас хората могат да чуят приближаването на обстрела. Руснаците са само на пет мили на север.

Святохирск някога е бил основна част от туристическата пътека, но сега е просто още едно място в Донбас, където хората бягат от боевете. Повечето от постоянните му жители са избягали, страхувайки се, че войната няма да спре безмилостното си настъпление тук.

Той беше известен със своята историческа руска православна църква и манастир, разположен сред гористите Свети планини на Донбас. Този манастир е повреден от шрапнели от руски въздушен удар. Сега в шпила на църквата зейна дупка.

Точно на север е град Изюм, където вече има ожесточени боеве. Жителите, избягали от Изюм, са били бомбардирани ден и нощ, без течаща вода и ток от седмици.

Но пейзажът на града, който толкова очарова своите посетители, предлага и някаква защита на ужасените му жители. За разлика от по-голямата част от района на Донбас, който е предимно равнинен открит пейзаж, Святохирск е разположен сред хълмове и гори – осигурявайки някои естествени защити – което затруднява маневрирането на армия с артилерия и танкове.

Сега съществува реална опасност Русия скоро да се опита да обгради украинските сили в региона, които се бият с подкрепяните от Русия сепаратисти в региона от 2014 г. Украинските войски там са сред най-закалените в бойните действия в украинската армия. Но те също се притесняват, че техните линии за снабдяване могат да бъдат прекъснати, тъй като руските сили настъпват от три различни посоки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук