Начало НОВИНИ COVID-19: Moderna казва, че нова версия на нейната ваксина работи по-добре срещу...

COVID-19: Moderna казва, че нова версия на нейната ваксина работи по-добре срещу вариантите

0

Съвременната биотехнологична компания заяви този вторник, 19 април, че нейната нова версия на ваксината срещу COVID-19 генерира по-голям имунен отговор срещу вариантите на коронавирус. Това се сравнява с одобрения продукт, предлаган в момента, въз основа на предварителни данни.

Американската компания Moderna заяви в изявление, че версията на проучването, наречена и РНК-1273.211, генерира превъзходен имунен отговор срещу бета, делта и омикрон варианти един месец след прилагане като бустер доза от 50 микрограма.

Имунизацията, предлагана от тази версия, тествана при 300 пациенти в бустер доза от 50 микрограма, продължи „шест месеца след прилагане срещу бета и омикрон варианти“ и имаше подобни неблагоприятни ефекти като тези на одобрения продукт.

Фирмата посочи, че според предварителните данни тази нова версия, която комбинира серума на оригиналната ваксина с един специфичен срещу бета вариант, генерира като цяло по-добър имунен отговор от сегашния.

Moderna, подобно на други производители на ваксини срещу COVID-19, разработва серуми, които включват мутации, присъстващи в новите варианти, но засега залага на друг продукт като кандидат за бустерните дози, които ще предложи скоро в северното полукълбо.

Предпочитаният кандидат на Moderna е mRNA-1273.214, прототип, който е в напреднала фаза на изследване и комбинира серума на оригиналната ваксина с друг специфичен срещу варианта на омикрон, за който тя ще разкрие данни при публикуването на резултатите си за второто тримесечие.

Предишна статияБългарска петролна и газова асоциация за цените на горивата: При сегашните тарифи потреблението е драстично свито, а ако те скочат до над 4 лв., транспортът би замрял
Следваща статияКрасив туристически град се подготвя за руско нападение

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук