Начало БЪЛГАРИЯ Петков: Това правителство много пъти ясно е казало, че ние осъждаме агресията...

Петков: Това правителство много пъти ясно е казало, че ние осъждаме агресията на Русия

0

„Българска делегация с представители на четирите партии в коалицията да замине за Киев в следващите дни.“ Това ще предложи премиерът Кирил Петков. Той обяви новината в интервю за NOVA.

„Това правителство много пъти ясно е казало, че ние осъждаме агресията на Русия. Разбирам г-н Кулеба. Като Кирил Петков, не като премиер, за мен военна помощ е абсолютно правилното нещо да се направи. Но в случая съм премиер, имам коалиционни партньори, които имат ясни „червени линии” и моята задача, не е да се правя на най-смелият”, съобщи Кирил Петков.

„В момента „Демократична България” казват: „Това е нашата „червена линия”, БСП казват: „Това е нашата „червена линия”. Трябва да помислим. Затова ще ги поканя да отидем в Киев, защото не може човек да има по-информирано решение отколкото, когато е там. Надявам се, че тази седмица, докато парламентът е в почивка, ние ще си свършим работата като лидери и всеки ще направи стъпка назад, ще помисли колко е важна стабилността на България, колко е важно за украинците. И каква трябва да ни е общата позиция, вместо да хвърляме червени линии и да махаме знамена”, каза Петков.

„Надявам се, че и двамата ни коалиционни партньори ще стигнат до общ език, около който всички да се обединим. „Продължаваме промяната” ще бъде лидерът в този диалог”, допълни Петков.

„Видяхме какво се случи, когато имаше дори малък конфликт за Централната банка. Започнаха да се хвърлят обиди, разклащания”, каза още премиерът.

Държавата, въпреки кризите, които ни заливат отвън, оцелява по добър начин, сравнение с това, което щеше да бъде, ако не беше това правителство в момента“, категоричен бе Петков.

Източник: НОВА

Предишна статияИзбори във Франция: Макрон и Льо Пен търгуват с подигравки, докато кампанията приключва
Следваща статияГенералният секретар на ООН ще се срещне и с Путин, и със Зеленски

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук