Начало НОВИНИ Руските войски обвинени в изнасилване в Украйна: „Най-малката жертва е дете на...

Руските войски обвинени в изнасилване в Украйна: „Най-малката жертва е дете на 10 години“

0

На 57-ия ден от войната украинските власти казват, че руските сили са сексуално малтретирали жени, деца и мъже от началото на инвазията, използвайки изнасилвания и други сексуални престъпления.

Доклад на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, публикуван на 13 април, установява нарушения на международното хуманитарно право от руските сили в Украйна, като се отбелязва, че „докладите показват случаи на насилие като изнасилване и прилагане на сексуален тормоз”.

Украинският портал HB интервюира психотерапевта Александра Квитко, която работи с жертви на изнасилване, извършено от руската армия в окупираните територии. 

„Най-малката жертва е дете, с което работя, то е на 10 години“, каза професионалистът, като същевременно посочи, че „зверствата на войната не изключват никого“. „Имам няколко случая на изнасилване на мъже. Само един ми позволи да говоря за техния опит. Този човек е инвалид, той е на 45 години, не можеше да отиде в армията или в отбраната и беше принуден да си стои вкъщи поради здравословното си състояние, когато се лекуваше. Изнасилването на мъже в нашето общество е табу; традиционно от тях се изисква смелост, храброст, сила. Мъжете рядко се осмеляват да говорят за подобна травма, много по-малко от жените. 

Предишна статияВелика събота е – последният ден от Страстната седмица
Следваща статияЧовек се самозапали пред Върховния съд на САЩ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук