Начало БЪЛГАРИЯ Иво Сиромахов: Най-ценното нещо е човек да бъде свободен, а пък в...

Иво Сиромахов: Най-ценното нещо е човек да бъде свободен, а пък в политиката човек няма как да бъде такъв

0

Писателят Иво Сиромахов  наскоро обяви, че е приел да стане шеф на БНТ, после на СЕМ. Сподели, че ако се наложи ще поеме и БНБ, защото от работа не се плаши. Няма да оттегли и кандидатурата си за министър на културата. Изобщо, където има нужда от управленци, той е готов да помага. Мария Йотова се срещна с Иво Сиромахов за разговор, свързан с властта, тъжните и смешните неща в живота в България.

„Не се плаша от работа. Имам ясна концепция какво да правя с всяка една от тези организации. Има хора, които трудно различават истина от шеги. Голяма част от обществото не вниква в нещата. Пропагандата е много жестока във всички посоки”, каза той.

На въпрос защо не е влязъл до момента в политиката, Сиромахов отговори по следния начин:

„Не харесвам държавната работа. Това е основната причина. Най-ценното нещо е човек да бъде свободен, а пък в политиката човек няма как да бъде такъв .Трябва да правим това, което искаме”, категоричен бе той.

„В един момент ще стане много сериозна войната на мнения. Социалните мрежи я усилват”, каза още писателят. И допълни, че смята да се кандидатира за председател на ООН.

Източник: НОВА

Предишна статияРешаваща битка между Макрон и Льо Пен
Следваща статияРъководителите на дипломацията и отбраната на САЩ се срещнаха със Зеленски на посещение в Киев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук