Начало НОВИНИ Доналд Тръмп изключва възможността да се върне в Twitter

Доналд Тръмп изключва възможността да се върне в Twitter

0

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп изключи възможността да се върне в социалната мрежа Twitter, въпреки закупуването на платформата от милиардера Илон Мъск, съобщи в понеделник.

Лидерът на републиканците каза, че ще използва собствения си уебсайт Truth Social, въпреки че откакто стартира през февруари, той изглежда е публикувал там само веднъж.

„Няма да ходя в Twitter, ще остана при истината“, Тръмп каза пред Fox News, позовавайки се на платформата, създадена като консервативна алтернатива на Facebook, Twitter и YouTube.
„Получаваме милиони хора и това, което виждаме, е, че отговорът на Truth е много по-добър, отколкото в Twitter. Twitter има ботове и фалшиви акаунти“, обясни той пред мрежата.

Twitter премахна акаунта на Тръмп, който имаше почти 89 милиона последователи, на 8 януари 2021 г., позовавайки се на риска от подбуждане към насилие в съобщенията на тогавашния президент на САЩ.

Два дни по-рано хиляди привърженици на републиканския милиардер нападнаха яростно Капитолия във Вашингтон, за да попречат на законодателите да удостоверят победата на демократа Джо Байдън на президентските избори през ноември 2020 г.

Мъск, най-богатият човек в света, постигна сделка в понеделник да купи Twitter за 44 милиарда долара, което ще му даде контрол над една от най-влиятелните социални мрежи на планетата, основана през 2006 г.

Базираната в Калифорния платформа за микроблогинг е подложена на критики от консерватори, които я обвиниха в предубеждение срещу тях и нарушаване на правата им на свобода на словото.

Законодателите призоваха за изменение или отмяна на закон от 1996 г., който защитава платформите на социалните медии от отговорност за техните практики за модериране на съдържание и за публикации на трети страни.

Мъск, чието огромно богатство произтича от популярността на електрическите превозни средства от Tesla, както и от други компании като SpaceX, е самопровъзгласил се за „абсолютист на свободата на словото“ и се очаква да предприеме по-свободен подход към регулирането на съдържанието.

Прогресивната група Media Matters for America предупреди, че Тръмп може да се върне в Twitterи помолен да спазва настоящите стандарти.

„Всички преговори за продажба на Twitter на Мъск трябва да включват ясни приложими механизми за поддържане на съществуващите стандарти на общността, включително премахване на тези, които нарушават тези стандарти“, каза в изявление президентът на групата Анджело Карузон.

Повече от милион потребители изтеглиха приложението на Тръмп, Truth Social, след стартирането му, но изглежда интересът е намалял на фона на технически проблеми и дълго време на чакане за достъп до акаунти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук