Начало НОВИНИ Манолова: Със заплатата си, която е над 8 хил. лв, премиерът може...

Манолова: Със заплатата си, която е над 8 хил. лв, премиерът може да купи малко над 9 снаряда

0
„Истина или лъжа е, че българско оръжие стига до Украйна? Истина или лъжа е написаното в „Ню Йорк таймс”, че през американска фирма българско оръжие стига до Украйна? Истина или лъжа е, твърдението на икономическия министър, че българско оръжие не стига до Украйна? Истина или лъжа е, че шефът на кабинет на Нинова е част и от междуведомствената комисия, която осъществява контрола върху износа? Защо я крият тази комисия?”.

Тези въпроси зададе Мая Манолова в ефира на Нова телевизия.

„Със заплатата си, която е над 8 000 лева, Кирил Петков може да купи малко над 9 снаряда. Ако вече е превел парите на фалшивата банкова сметка, която първоначално беше обявена, със сигурност те няма да стигнат до Украйна. В движение се смени банковата сметка”, заяви още Манолова.

„Очаквам скоро да ни призове да събираме капачки за оръжие. Или да пращаме на DMS ракета”, заяви Манолова.

Тя смята, че това е „несериозно отношение и нежелание от страна на премиера и правителството да поемат отговорност, прехвърляйки решението на българските граждани”.

„Петков има мнозинство в парламента, правителство, държавната хазна, а сега тъй като няма смелост да поеме отговорност, избутва гражданите да си даряват заплатите. Кой да си ги дарява? Онези, които не са си ги получили?”, попита Манолова.

„Би ме успокоило, ако истината бъде казана от Петков на българския народ. В момента това стигане на оръжие се случва зад гърба на българския парламент и зад гърба на българския народ”, смята тя. Позицията на „Изправи се БГ” е, че не трябва да се изнася оръжие.

„Петков има мнозинство в парламента, да вкара предложението и Народното събрание да вземе решението. В момента горещият картоф е хвърлен да го решават българските граждани. А авторитетни украински медии обявиха, че България е четвърта по износ на оръжие за Украйна. Всеки четвърти патрон в Украйна е български. Ако Нинова не го знае, не ѝ е мястото в икономическото министерство”, заяви Манолова.

Предишна статияСергей Лавров предупреди за реална опасност от световна война
Следваща статияУправляващите се събират на коалиционен съвет

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук