Начало НОВИНИ Северна Корея: Ким Чен-ун обещава да засили програмата за ядрени оръжия

Северна Корея: Ким Чен-ун обещава да засили програмата за ядрени оръжия

0

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун произнесе предизвикателна реч на военен парад в понеделник вечерта, обещавайки да увеличи ядрения арсенал на страната.

На парада, за отбелязване на годишнината от основаването на въоръжените сили, бяха показани и забранени междуконтинентални балистични ракети.

На парада бяха представени и балистични ракети, изстрелвани от подводници, в допълнение към хиперзвукови ракети.

Въпреки това, Ким не беше обезпокоен от осъждането досега.

„Ще продължим да предприемаме стъпки за укрепване и развитие на ядрените способности на нашата страна с най-бързи темпове“, каза той, добавяйки, че техните ядрени сили „трябва да са готови“ за упражняване по всяко време, според доклад на официалната Корейска централна новинарска агенция (KCNA).

Ядрените оръжия на Северна Корея са основно средство за възпиране срещу войната, но могат да бъдат използвани за други средства, каза той, повтаряйки предишната реторика, че страната ще отвърне на удара, ако бъде атакувана.

Ким Чен-ун иска Северна Корея да бъде приета като легитимна ядрена държава. Той също така иска осакатяващите санкции срещу страната му да бъдат отменени. Но той знае, че няма вероятност нито едното, нито другото да се случи.

Дипломацията със САЩ е в застой. Президентът Байдън заяви, че ще разгледа премахването на санкциите само ако Северна Корея се съгласи да се откаже от ядрените си оръжия. Ким Чен-ун отговори, като продължи с ядрената си програма, тествайки набор от все по-сложни оръжия.

Северна Корея винаги е твърдяла, че причината да има ядрени оръжия е да предотврати война. Но наскоро започна да се говори за използването на тези оръжия в битка. Това беше предложението в речта на Ким, когато той се закле, че всяка армия, която търси конфронтация със Северна Корея, „ще престане да съществува“.

Но тази демонстрация на сила е както за засилване на популярността му, така и за неговата сигурност. Северна Корея не е просто изолирана от международната общност. 

Предишна статияДоналд Тръмп изключва възможността да се върне в Twitter
Следваща статияЧетирите управляващи партии обсъждат изпращането на военна помощ за Украйна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук