Начало НОВИНИ Сергей Лавров предупреди за реална опасност от световна война

Сергей Лавров предупреди за реална опасност от световна война

0

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш пристига на работно посещение в Москва. В програмата му са включени преговори с руския министър на външните работи Сергей Лавров и с президента Владимир Путин. 

Очаква се Сергей Лавров да информира Антониу Гутериш за хода на така наречената от руските власти специална военна операция в Украйна. 

В интервю, излъчено снощи в публицистичното предаване “Голямата игра” по Първи канал на руската телевизия, Лавров предупреди, че има реална опасност от избухването на трета световна война и че заплахата не трябва да бъде подценявана. В същото време той припомни, че Русия изхожда от подписаната през януари тази година от лидерите на „ядрената петорка“ декларация. В нея се посочва, че в ядрената война не може да има победители и тя никога не трябва да започва. 

Лавров изрази увереност, че конфликтът с Украйна ще приключи с подписването на мирен договор. „Параметрите ще се определят на онзи стадий на военните действия, на който този договор стане реалност“, подчерта руският първи дипломат.

Предишна статияБългарска петролна асоциация: Не се очаква ново шоково поскъпване на горивата
Следваща статияМанолова: Със заплатата си, която е над 8 хил. лв, премиерът може да купи малко над 9 снаряда

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук