Начало БЪЛГАРИЯ Управляващите се събират на коалиционен съвет

Управляващите се събират на коалиционен съвет

0

Управляващите се събират на коалиционен съвет, за да постигнат съгласие по темата за изпращане на военна помощ за Украйна.

В понеделник инициаторът на коалиционния съвет – съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов обяви, че отменя поканата си, тъй като проектът за изпращане на военна помощ ще бъде вкаран като точка за гласуване в пленарна зала още в първия работен ден на парламента след великденската ваканция.

Премиерът Кирил Петков обяви във Фейсбук, че ще продължи да работи за единна позиция на България, но до постигане на политически консенсус открива публична кампания за набиране на средства за закупуване на боеприпаси. Неговият призив е всеки български гражданин да дари като него по една заплата.

„Като министър-председател ще продължавам да работя за това България да има единна позиция въз основа на информиран избор, като през идващата седмица свиквам коалиционен съвет и организирам пътуване до Киев. Военната помощ не е задължително в една от двете крайности – не е само снаряди или каски. Нека разберем истинските нужди на Украйна и информирано като коалиция да се обединим около важни за тях конкретни необходимости, зад които всички можем да застанем“, написа Петков.

Ще бъде обсъдено и планираното за сряда посещение на българска делегация в Киев. Преди това на Изпълнително бюро от БСП ще решават дали да изпратят свой представител. Към момента само социалистите са против изпращане на военна помощ.

Предишна статияМанолова: Със заплатата си, която е над 8 хил. лв, премиерът може да купи малко над 9 снаряда
Следваща статияНастана бъркотия къде трябва да се дарява за Украйна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук