Начало БЪЛГАРИЯ Бойко Ноев: Министър-председателят показа, че не може да управлява по време на...

Бойко Ноев: Министър-председателят показа, че не може да управлява по време на кризи

0
Министър-председателят показа, че не може да управлява по време на кризи. Той е слаб министър председател. Вероятно този човек умее други неща, той трябва да отиде да се занимава с тези други неща. В условията на криза България се нуждае от силни лидери. Трябва дуги лица и лидери да ръководят държавата в този момент. Това заяви бившият военен министър и и експерт по сигурността Бойко Ноев.

Вместо да си гледа работата, Кирил Петков се занимава с пиар акции в Киев. Нищо няма да постигне делегацията ни в Украйна, освен премиерът да се снима с Владимир Зеленски. Всичко това е в ущърб на държавата, допълни той пред bTV.

Той иронизира идеята на премиера да се даряват заплатите за въоръжаване на Украйна: „Аз вече съм пенсионер. Трябваше Кирил Петков да призове и нас да си даряваме пенсиите“.

По думите му това правителство с този премиер няма да направи нещо смислено и допълни, че още по-взривоопасна е темата за Северна Македония и обещанията, които е давал Петков.

Политиката в угода на Путин не само не води до ползи за България, а и до щети. Превръщането на България в податлив субект само увеличава апетита на Кремъл за засилване на натиска върху нас, коментира Ноев.

БСП и противниците на всестранната помощ, която трябва да окажем на Украйна трябва да обяснят на българските граждани защо интересите на Путин и Кремъл са по-важни от интересите на България. От години Русия има последователна враждебна политика към България, добави той.

Според Ноев не стои единствено въпроса как да се запълни липсата на руския газ, а и как България ще компенсира повишението на цените.

Условията по транзита е инструмент, който България може да използва, за да възстанови щетите. Трябва да поискаме от „Газпром“ по-високи цени по транзита. Българският парламент трябва да вземе решение, с което да упълномощи правителството да преразгледа условията по транзита, така че да се компенсират щетите за България, заяви още експертът по национална сигурност.

Предишна статияКостадин Костадинов: Наблюдаваме разпад на държавността
Следваща статияАлександър Николов: Подсигурена е непрекъсваемост на алтернативните доставки на газ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук