Начало НОВИНИ Китай идентифицира първия човешки случай на птичи грип H3N8 при 4-годишно момче

Китай идентифицира първия човешки случай на птичи грип H3N8 при 4-годишно момче

0

Китай съобщи за първия човешки случай на птичи грип H3N8, съобщи висшият здравен орган на азиатския гигант. Той обаче увери, че рискът от разпространението му между хората е малък.

Това е 4-годишно момче, което е родом от град Жумадиан, провинция Хенан. Имаше температура и други симптоми на 5 април, а на 10-ти се влоши. Това се казва в изявление на Националната здравна комисия.

Според доклада „на 24-ти Китайският център за контрол и превенция на заболяванията тества пробата на пациента, изпратена от провинция Хенан, и резултатът е положителен за вируса на птичия грип H3N8“.

Порталът BNO News разкри, че малкото момченце е имало контакт с кокошки и гарвани, които са отглеждани в дома му в Жумадян. Медиите съобщават, че H3N8 се среща при птици, също и при коне, и е един от двата вируса, които причиняват кучешки грип.
Близките контакти на непълнолетния са дали отрицателни тестове за вируса, съобщи здравната комисия. Тя също така призова хората да избягват контакт с домашни птици, особено болни и мъртви.

Според здравния център „предварителната оценка на експертите е, че вирусът на птичия грип H3N8 е от птичи произход и все още няма способността да заразява хората ефективно.

Предишна статияГазът в Европа поскъпва рязко след спирането на руското синьо гориво за България и Полша
Следваща статияБорисов: България не е застрашена от енергийна криза, а от Кирил Петков и компания

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук