Начало НОВИНИ Кметът на Киев уверява, че Русия иска напълно да нахлуе в Украйна

Кметът на Киев уверява, че Русия иска напълно да нахлуе в Украйна

0

Кметът на Киев Виталий Кличко увери тази сряда, 27 април, че целта на Русия е да окупира столицата на Украйна и да нахлуе в цялата страна, въпреки факта, че в момента е преразпределила войските си, за да започне офанзива на изток.

„Руснаците се опитват да окупират цялата страна. Преди няколко години мислехме, че целта е Крим, а не е така. Мислехме, че това са регионите на Донецк и Луганск, а не е така. Целта все още е Киев, столицата на Украйна, защото столицата има символичен статут, тя е сърцето на страната”. Това заяви Кличко на пресконференция, след като се намеси телематично пред Европейския комитет на регионите.

„Повече от убеден съм, че ще победим“, каза кметът, въпреки че не знае кога ще приключи войната.

„Това не е лесна битка. Сега съм депресиран, защото, честно казано, не виждам светлината в края на тунела. Не знам колко дълго ще продължи тази война. Повече от убеден съм, че ще спечелим тази битка, но не знам, никой не знае колко време ще продължи. Седмици, месеци? Надявам се не години“, каза Кличко.

„Бивш боец ​​ми каза веднъж, че няма значение колко голям или колко силен си; духът и волята за победа са по-важни.“  Украинските войници са силно мотивирани да защитават семейството си и ние ще спечелим тази война, защото това е нашата родина.“

Според Кличко, „животът се връща в киев“, и потвърди, че „приоритетът в момента“ е да се предлагат на гражданите услуги като електричество, вода, отопление, обществен транспорт, нещо, което „в момента не е толкова лесно, колкото беше преди войната“, в град, в който има унищожeни повече от 120 сгради“ каза той.

Въпреки това, „първият приоритет за нас е да спрем войната, а след това вторият етап е да възстановим цялата страна. Ще се радваме да осъществим плана на Маршал за възстановяване“, добави той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук