Начало НОВИНИ Зеленски разкрива как руснаците щяха да го убият: „Беше абсолютна лудница“

Зеленски разкрива как руснаците щяха да го убият: „Беше абсолютна лудница“

0

На 65-ия ден от войната в Украйна президентът Владимир Зеленски каза пред списание Time как руските войски почти го заловили в първите часове на инвазията в страната му на фаталния 24 февруари.

Когато руснаците хвърлиха първите бомби, Зеленски и съпругата му Олена Зеленска изтичаха до спалните на децата си, за да им кажат, че се готвят да избягат от дома си. „Ние ги събудихме. Беше силно. Там имаше експлозии“, каза украинският президент пред Time.

Украинските военни казаха на Зеленски, че руски войници са скочили с парашути в Киев, за да убият или заловят него и семейството му. „Преди тази вечер бяхме виждали такива неща само по филмите“, каза Андрий Ермак, неговият началник на кабинета.

Руските войски се опитаха два пъти да щурмуват президентската резиденция на семейство Зеленски, докато всички бяха вътре.

Олексий Арестович, ветеран от украинската служба за военно разузнаване, също припомни какво се случи след това.„Пазачите в комплекса изгасиха осветлението и изнесоха бронежилетки и автомати за Зеленски и десетина негови помощници. Беше абсолютна лудница“.

Въпреки препоръките на основните световни лидери, Зеленски реши да остане в страната и да придружи украинския народ в борбата срещу Русия. 

Украинският лидер предупреди света, че кръвта, пролята в страната му, няма да бъде единствената, тъй като тази война е вратата за руския президент Владимир Путин „да влезе в Европа“. „Трябва само да спрете един човек, за да оцелеят милиони“, заключи той.

Предишна статияСАЩ съобщават за първа детска смърт, свързана с остър детски хепатит
Следваща статияСеверна Корея предупреди, че е готова да нанесе превантивен ядрен удар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук