Начало БЪЛГАРИЯ Мая Манолова: Не Путин ни спря газа, правителството се отказа заради комисионни.

Мая Манолова: Не Путин ни спря газа, правителството се отказа заради комисионни.

0
Приключихме договора с Газпром, но не и получаването на руски газ. Това става чрез посредници и в тази фирма е работил сегашният шеф на Булгаргаз. Става въпрос за 1 млрд. лв. И комисионните са в рамките на 10 млн. лв. Това разкри Мая Манолова.

Днес гръцкият премиер заяви, че продължават да купуват руски газ и плащат в долари или евро. Тези, които се отказаха от договора с Газпром, но не и от руски газ са българите. Това не е независимост. Това е получаване на комисионни, каза още тя пред bTV.

Не ни е спрял Путин газа, сами се отказахме. Фирмата на сегашния шеф на Булгаргаз, назначен да извърши промяната, та тази фирма се е подготвяла за този договор. Той е подписан без търг, без газовите борси. Взели са оферти от няколко борси. Резултатът – ще купуваме руски газ от гръцката държавна компания, обясни Манолова.

Трябва да правим това, което правят Гърция и Германия. А не героичната поза, в която застават от кабинета. Това е лицемерие. Трябва да направим така, както ще направят повечето европейски държави. С вдигането на цените, буквално ще се убият българските фирми. Няма друго обяснение, посочи тя.

Предишна статияОстър сблъсък между Нинова и Борисов
Следваща статияРусия консолидира контрола в Южна Украйна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук