Начало НОВИНИ Промяна в COVID правилата в Гърция

Промяна в COVID правилата в Гърция

0

Сертификатите за ваксинация срещу COVID-19 вече няма да се изискват за влизане в закрити помещения от 1 май след като правителството прие препоръката на експертния съвет към министерството на здравеопазването на Гърция, съобщи специално за БТА гръцката агенция АНА-МПА. 

Кафенетатаресторантите и заведенията са сред обектите, където мярката отпада. Документът няма да се изисква и за туристите, които до момента представяха сертификати за ваксинация и преболедуване, когато влизаха в Гърция. 

Комисията намали и броя на задължителните бързи тестове за неваксинираните служители, учители и преподаватели в университети от два на един път седмично. Служителите в болници и домове за възрастни хора ще продължат да си правят по два теста на седмица. 

Разрешава се и 100 процента запълване на капацитета на заведенията. 

Повече детайли по отношение на мерките ще бъдат дадени в министерско решение, което предстои да бъде публикувано.  На пресконференция заместник-министърът на здравеопазването Мина Гага заяви, че според здравния комитет носенето на маски в закрити помещения ще остане в сила поне до края на май.

Маските продължават да се препоръчват и при струпване на хора в открити пространства, заяви тя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук