Начало НОВИНИ САЩ съобщават за първа детска смърт, свързана с остър детски хепатит

САЩ съобщават за първа детска смърт, свързана с остър детски хепатит

0

Непълнолетен, диагностициран с остър хепатит, почина в Съединените щати, съобщиха властите на тази нация тази сряда, 27 април. Това заболяване натрупва досега повече от 190 случая в 12 страни, главно във Великобритания.

Министерството на здравните услуги на Уисконсин съобщи за първата детска смърт, вероятно свързана с тази мистериозна епидемия от хепатит.

„След като беше уведомен за този клъстер от хепатит, свързан с аденовирус, сега DHS разследва поне четири подобни случая сред деца в Уисконсин. Това включва две деца със сериозни резултати, чернодробна трансплантация и една смърт“, се казва в документа.

Докладът обаче не уточнява възрастта на починалия непълнолетен или точните обстоятелства, при които е настъпила смъртта.

В допълнение, изявлението препоръчва на американските лекари да извършват тестове за аденовирус на педиатрични пациенти с хепатит с неизвестна етиология и да докладват по електронен път за предполагаеми случаи на лаборатории за обществено здраве и на американските центрове за контрол и превенция на заболяванията.
С този случай смъртните случаи, свързани с това странно заболяване, вече биха били два, тъй като миналата събота Световната здравна организация съобщи за смъртта на непълнолетен, диагностициран с остър хепатит в Обединеното кралство.

На 5 април Обединеното кралство съобщи за първите 10 случая на остър хепатит при деца под 10-годишна възраст, които преди това са били здрави. С изминаването на дни възрастовият диапазон на засегнатите се увеличава; сега варира от един месец до 16 години.

СЗО обясни, че в повечето случаи жертвите нямат температура и че при нито една от тях не са открити преди това свързани нормални вируси: хепатит A, B, C, D и E.

В допълнение, те изразиха загрижеността си относно възможността аденовирус, обикновено свързан с леки респираторни заболявания, да причини остро чернодробно възпаление, тъй като това заразно семейство вируси е открито в 74 от случаите: 18 с аденовирус, 41 рядко свързани преди случаи на хепатит. Също така 20 деца са дали положителна проба за вируса SARS-CoV-2, който причинява COVID-19.

По отношение на мерките, СЗО препоръчва тези, които се следват по време на пандемията, в допълнение към изследването на кръв, серум, урина и изпражнения на пациентите. Това, за да се анализира и проследява причинителят на вируса. Въпреки това организацията не препоръчва да се правят ограничителни мерки за влизане и излизане от Обединеното кралство и други засегнати страни.

Предишна статияРусия консолидира контрола в Южна Украйна
Следваща статияЗеленски разкрива как руснаците щяха да го убият: „Беше абсолютна лудница“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук