Начало БЪЛГАРИЯ Осман Октай: Предвиждам избори есента, месец ноември

Осман Октай: Предвиждам избори есента, месец ноември

0
След актулизацията на бюджета предвиждам избори есента, през ноември. Ще видим как ще се надпреварват партиите с наддаване и обещания за избори прз ноември месец. Познавам номерата на политиците. Как казват едно, а правят друго. С това започна коментарът на Осман Октай по Евроком.

Той коментира и позицията на БСП и Нинова по сагата с оръжието: Уловката е , че парламентът ще гласува за оръжието. Не правителството. Нинова се хваща на тази игра. След като парламентът е гласувал, правителството ще изпълнява. Чувал ли си приказката на БСП „С кръв сме взели властта, с кръв ще я дадем“. Та те покриха ключови министерства, превзеха с кадри горските стопанства, земеделието, туризма, социалното министерства. Те доброволно от властта няма да се откажат, категоричен бе той.

Важно е да наблюдавам проекта на Стефан Янев. Аз го виждах като вицепремиер при Герджиков, че е натовски офицер. И мислех, че няма как да си натовски офицер и да си путинист. Да те пуснат в натовските служби и отговаряш за Балканите, няма как да не си проверен. Повярвах му. Но какво му стана на този човек? Но знае се, докато минеш моста и на прасето вуйчо ще викаш. Така обещават и лъжат политиците. Но да кажеш, че не трябва да даваш оръжие на Украйна, че ще го използва като агресор, това какво е за един български генерал?!, посочи още Октай.

Влязох в инициативния комитет на Радев, въпреки че не бих бил с хора в едно политическо пространство. Но за отвоюване на държавата от мафията се включих в този инициативен съвет. Не му е работа на Радев да говори предизборно. Да свика Консултативния съвет, а не да се побъркват гражданите и нападаш правителството, да нажежаваш обстановката… Значи и той се готви за изборите.

Да не докарате дотам, че публично ще си оттегля подписа от инициативния комитет, ако работите за мафията. Аз влязох там за отнемане държавата от мафията. И в този смисъл ако видя неговото отношение и че е забравил, какво сме говорили, напускам. Сега виждам белези, които ме тревожат. Не само мога да се откажа от ИК, но и да кажа какви ангажименти президентът е поел пред мен на четири очи. Ако някой ме е употребил ставам жесток човек…, бе откровен той.

Октай коментира и реформите в съдебната власт:Как арестуват Ал Капоне? Хващат счетоводителя му и заради данъци го вкарват в затвора. Ако днес имаме един антикорупционен орган и имаме един Бойко Рашков начело, и оттам натакът пълна ревизия на Иван Гешев и ВСС. Закопчееш ли им финансите те стават зависими от теб, посочи той.

Хората от котилото на Луканов до ден днешен обикалят студията. Ограбиха БНБ, а Хърсев обикаля ли студията. Скараха се, че не може да изберат шеф на БНБ. Ако влезе читав човек, ще се отвори кутията на Пандора, разкри той.

След подписване коалиционното споразумение, правиш програма. Те още нямат програма. И оня тон, който държеше Василев тези дни бе правилен. Но най-големите му противници не са отвън, а коалиционните партньори. Да вземеш на Слави 40 мандата, той ще те обича ли? Отнеха 18 мандата на ДБ, 10 на БСП. Това е по-лошо от любовницата да ти отнемат. И да се каже, че ако тази програма не се изпълнява, отиваме на избори, обясни анализаторът.

Мислиш ли, че случайно се появи министър Караджов, случаен ли е министърът на енергетиката, попита той.

Властта на Цацаров бе по-голяма от тази на Гешев. Гешев не може да те осъди. А Цацаров като шеф на КПКОНПИ можеше да те смачка. Първо трябваше да сменят шефа на КПКОНПИ. А тези зависимости продължават, каза накрая Октай.

Предишна статияСеверна Корея предупреди, че е готова да нанесе превантивен ядрен удар
Следваща статияКаракачанов: Опасно е по време на война да те управляват некадърници

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук