Начало НОВИНИ НАТО изпрати въздушни мисии на съюзниците за прихващане на неидентифицирани руски самолети

НАТО изпрати въздушни мисии на съюзниците за прихващане на неидентифицирани руски самолети

0

Русия генерира напрежение през последната седмица, като тества търпението на НАТО и бомбардира различни точки в Украйна много близо до границите със страни, съюзени с военната организация, действие, на което организацията не се поколеба да отговори, като изпрати няколко района на мисии. Те ще се стремят да прихващат неидентифицирани руски самолети.

Самолетите, разположени в регионите на Балтийско и Черно море, се мобилизират от миналия вторник, 26 април, деня, в който руските самолети започнаха да прелитат в нарушение на правилата за международни полети, както беше обявено от организацията в публикация в социалните мрежи.

Това повиши тревогата в бази на НАТО, разположени в Германия и Испания, и агенцията изпрати бърз отговор в района, премествайки бойци от Полша, Дания, Франция и Испания за наблюдение на района на Балтийско море, докато самолети, принадлежащи на Румъния и Обединеното кралство правят същото в Черно море.

Това не е първият път през целия конфликт, в който Русия извършва провокативни действия извън границите на съюзническите страни. В началото на войната, когато Финландия и Швеция обявиха сближаване с НАТО, правителството на Владимир Путин заплаши и двете скандинавски страни с „отмъщение“.

Дни по-късно Швеция съобщи, че четири руски изтребителя са нарушили нейното въздушно пространство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук