Начало БЪЛГАРИЯ Нинова: Не мисля, че лидерството е да вървиш срещу народа си

Нинова: Не мисля, че лидерството е да вървиш срещу народа си

0

Лидерът на БСП Корнелия Нинова препотвърди позициите на партията за газовата криза и за евентуален износ на оръжие за Украйна. Нинова гостува на фолклорен събор в Кърджали, организиран от жените социалистки в града.

Нинова предупреди, че ако бъде решено България да предостави оръжие на Украйна, партията ще напусна коалицията. 

По повод информацията, че България и сега предоставя оръжие, което стига до Украйна през други държави, които са посредници, Нинова заяви, че няма как България да контролира тези договори.

„Позицията ми няма да се промени. Нека да изчакаме Коалиционния съвет. Искаме премиерът да ни представи разговорите в Украйна, какво са разговаряли с господин Зеленски, какво е поискал и тогава ще говорим в конкретика“, уточни тя.

„Не мисля, че лидерството е да вървиш срещу народа си. Мисля, че то е да го водиш в една посока, в която той иска”, посочи още лидерът на БСП. Днес тук нямаше човек, който да не ми каже: „Не искаме да изпращаме оръжия, не искаме война, искаме мир”. Заставаме пред цяла България и казваме – това е волята на по-голямата част от българския народ. Ние изразяваме намерението и желанието на народа”.

Източник: НОВА

Предишна статияПапа Франциск: „Плача за страданията на украинския народ“
Следваща статияРадев: Рискът войната да ескалира като общоевропейска и дори световна е реален

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук