Начало НОВИНИ Русия празнува Първи май с претенции и намеци към Украйна

Русия празнува Първи май с претенции и намеци към Украйна

0

Членове на комунистическата партия и ултранационалистическата Либерално-демократическа партия на Русия отбелязаха Първи май със социални и трудови искания, но също и с алюзии за военната кампания в Украйна и с някои синдикалисти, демонстриращи подкрепата си за армията.

Активисти и симпатизанти на комунистическата партия се събраха в пространство близо до паметника на Карл Маркс на Плаза дел Театро, носейки портрети на Йосиф Сталин и Владимир Ленин.

„Скъпи другари и приятели, поздравявам ви с 1 май, денят на пролетарската солидарност, денят на единството на всички работници по света, за вашето достойнство и вашите права“, заяви лидерът на руските комунисти Генадий Зюганов.

Той каза, че работниците по света са единни, но „днес не дават нито достойна работа, нито достойна заплата, още по-малко мир“.

Той отбеляза, че сега в Украйна Русия се бори преди всичко за многополюсен свят. „Ние се борим за руския свят, защото руският свят не е в техните планове“, каза комунистическият лидер, визирайки Запада.

От друга страна, Федерацията на независимите профсъюзи на Русия призова за малък автомобилен митинг и поднасяне на цветя на вечния огън в Парка на победата, по време на който някои коли и синдикалисти могат да бъдат забелязани с шалове и шапки. 

Предишна статияВойна в Украйна: Руските свещеници могат да влязат в затвора за осъждане на инвазията
Следваща статияНОВИ ПРЕГОВОРИ: Ердоган ще се срещне с Путин тази седмица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук