Начало НОВИНИ Тръмп продължава предизборната си кампания с кандидат, обвинен в сексуално насилие

Тръмп продължава предизборната си кампания с кандидат, обвинен в сексуално насилие

0

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп (2017-2021) проведе кампания тази неделя, 1 май, с кандидат за губернатор на Небраска, който е обвинен от осем жени в сексуално посегателство над тях.

Тръмп планира нощен митинг в Гринууд, Небраска, заедно с Чарлз Хърбстър, който е равен в социологическите проучвания с други двама републикански кандидати за губернатор на щата, преди първичните избори, които ще се проведат на 10 май.

Бившият президент поддържа подкрепата си за Хърбстър дори след като в средата на април осем жени се оплакаха в статия в местния вестник Nebraska Examiner, че кандидатът е извършил неуместно докосване на обществени места.

Хърбстър отрече всички обвинения и заведе дела срещу клевета.

Това не е първият път, в който Тръмп подкрепя кандидат, обвинен в сексуално насилие: през 2017 г. той води кампания за Рой Мур, републикански кандидат в Сената от Алабама, обвинен в сексуално насилие над няколко тийнейджърки и който в крайна сметка загуби изборите.

Тръмп, който някога се хвалеше със сексуално насилие над жени, беше обвинен от най-малко 26 жени в сексуален тормоз или насилие, включително едно твърдение за изнасилване.

Бившият президент също отрече всички тези твърдения, възникнали най-вече по време на предизборната кампания през 2016 г., но не попречи на избирането му за президент и по време на мандата си той не се поколеба да защитава няколко мъже, обвинени в сексуални престъпления, включително съдия Брет Кавано, когото той номинира за Върховния съд.

75- годишният Тръмп в миналото е подкрепял други личности, обвинени в неправомерно поведение, като бившия сътрудник на Белия дом Роб Портър, след като беше уволнен поради обвинения в побой на две от бившите си съпруги.

Надпреварата за републиканската номинация за губернатор на Небраска на 10 май е двустранна битка между Хърбстър и сенатор от щата Брет Линдстром.

Подкрепата на Тръмп за Хърбстър разгневи голяма част от републиканските групи в Небраска, щат, в който нюйоркският магнат спечели през 2020 г.

С информация от EFE и AFP.

Предишна статияРадев: Рискът войната да ескалира като общоевропейска и дори световна е реален
Следваща статияГермански журналист уверява, че „мнозинството в Южна Украйна подкрепя руската операция“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук