Начало НОВИНИ Ужас в Украйна: още измъчени трупове, открити в масов гроб в Буча

Ужас в Украйна: още измъчени трупове, открити в масов гроб в Буча

0

Киевската полиция е изследвала до момента телата на 1202 цивилни, убити от руски сили в района около столицата от началото на войната (миналия 24 февруари), съобщиха властите тази събота.

Данните от регионалната полиция предоставиха чрез съобщение, в което съобщиха за откриване на три тела със следи от изтезания в гроб в окупирано от руската армия предградие Буча до края на март.

Телата на трима мъже бяха открити миналия петък в гроб в гората и имаха огнестрелни рани в крайниците.

И трите тела са с вързани ръце и завързани очи, а на две са със запушена уста, според изявлението. Той уточни, че след оглед от полицията те са преминали в ръцете на съдебни лекари.

Информацията беше придружена от видеозапис, на който се вижда част от ексхумационните работи, в гориста местност, в която се виждат и изгорени превозни средства.

След изтеглянето на руските войски от Буча, стотици цивилни тела бяха открити по улиците, изоставени на местата, където са били убити, и са открити няколко масови гроба.

Украинското правосъдие разследва, заедно с юристи от други страни и международни организации, извършването на предполагаеми военни престъпления в региона от руски сили.

Предишна статияОбщо 219 деца са загинали в Украйна след началото на руската инвазия
Следваща статия1 май е – Денят на труда и на международната работническа солидарност

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук