Начало НОВИНИ Цените на акциите на американските оръжейни производители се покачват

Цените на акциите на американските оръжейни производители се покачват

0

Войната в Украйна е конфликт, който на пръв поглед не е от полза за никого, но исторически, войната винаги е била добър бизнес за определени индустрии, както се демонстрира от позиционирането, че няколко компании от оръжейния сектор в Съединените щати печелят, но акциите на фондовия пазар преодоляха скок в цените си през последните седмици.

Цените на акциите на най-големите американски производители на оръжие, като BAE Systems, Boeing Co, General Dynamics, Huntington, L3 Harris и др., в много случаи достигат най-високото си ниво от години.

„Няма да отричам, че този тип конфликти могат да помогнат на определени компании“, каза първоначално Майкъл О’Ханлън в лекция в The Brookings Institution, където той е старши сътрудник, специализиран в въпросите на отбраната и външната политика.

„Войната е добър бизнес за части от икономиката исторически, това не означава, че изпълнителите на отбрана цинично го искат, познавам много хора в тези компании и те са съкрушени от войната в Украйна , както всеки друг. Но да, войната е добър бизнес за определени части от икономиката“, добави той.

Няколко производители на оръжия се срещнаха с лидерите на Пентагона по-рано този месец, за да обсъдят попълването на запасите на САЩ и новите доставки, които ще бъдат изпратени в Украйна, за да помогнат на страната да отблъсне инвазията на Русия.

„Трябва да сме щастливи, доколкото искаме да помогнем на Украйна, трябва да сме щастливи, че имаме тази индустриална база, която може да направи тези неща в кратки срокове и с толкова високо качество“, каза Майкъл О’Ханлън.

Към днешна дата администрацията на Байдън е предоставила 3,5 милиарда долара военна помощ за войната в Украйна. Много специалисти казват, че този конфликт може да помогне на Пентагона и контрагентите да оправдаят повече продажби на оръжие, дори след края на войната между Русия и Украйна. .

Предишна статияНа Светла събота се почита св. Йоан Кръстител
Следваща статияПутин ще бъде опериран от рак и ще трябва да напусне президентския пост, твърдят медиите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук