Начало НОВИНИ Бил Гейтс предупреждава, че светът все още не е видял „най-лошото“ от...

Бил Гейтс предупреждава, че светът все още не е видял „най-лошото“ от COVID-19

0

Основателят на Microsoft Бил Гейтс предупреди този уикенд, че светът може би все още не е минал през „най-лошото“ от пандемията COVID-19 и още веднъж предупреди, че все още съществува риск от нови и по- опасни варианти на вируса. 

„Все още сме изложени на риск тази пандемия да генерира вариант, който би бил още по-предаващ и фатален“, каза Гейтс пред Financial Times.

Гейтс, един от най-чутите гласове по време на пандемията COVID-19, посочи, че не иска да звучи „песимистично“, но предупреди, че рискът от възникване на по-опасен вариант е „много над 5%“.

През миналия уикенд Гейтс публикува дълга статия на своя уебсайт, в която се позовава на новата си книга „Как да предотвратим следващата пандемия“.

„Нуждаем се от постоянна организация от експерти, които са напълно платени и готови да предприемат координиран отговор на опасно огнище по всяко време“, призова той.

Гейтс препоръчва, наред с други неща, „подобряване на проследяването на болестите“ и „укрепване на здравните системи“.

„Не е нужно да се предаваме на живот в постоянен страх от поредната глобална катастрофа. Но трябва да сме наясно с възможността и да сме готови да направим нещо по въпроса. Надявам се светът да се възползва от този момент и да инвестира в необходимите стъпки, за да превърне COVID-19 в последната пандемия“, каза той.

Предишна статияДиректори вещаят затваряне на училища заради скъпия ток
Следваща статияВойната в Украйна: Стотици хванати в капан в Мариупол, въпреки евакуациите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук