Начало БЪЛГАРИЯ Гюров: Няма формулировка България да изпрати оръжия и боеприпаси на Украйна

Гюров: Няма формулировка България да изпрати оръжия и боеприпаси на Украйна

0

На този етап няма формулировка България да изпрати оръжия и боеприпаси на Украйна. Докато не видим резултати няма да бъде вдигнато ветото за РС Македония. Трябва да направим всичко възможно да има бърза транспортна връзка между двете страни. Докато има интерес, авиолинията София-Скопие ще бъде поддържана. Авиокомпанията трябва да намери най-добрите времена, че да има интерес да се пътува. Въпрос на обмисляне – ценова криза и мненията в коалицията – е новата процедура за БНБ.

Това са основните акценти от интервюто на председателя на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров пред бТВ тази сутрин.

„Затова мандатът е даден под формата на военно-техническа помощ, така че в зависимост от нашите възможности, очаквания и развития на конфликта да може правителството в най-широк мандат да взима правилните решения“, обясни Гюров.

„Вече сме провели много коалиционни съвети, обсъждаме тази тема през последната седмица. Мисля, че имаме позиция и стратегия в пленарна зала днес, когато точката бъде разглеждана, да може да бъде подкрепена от широко мнозинство по начин, който не застрашава сигурността и стабилността на коалицията и правителството“, заяви Гюров.

Гюров каза още, че не може да гарантира, че всички партии в коалицията ще гласуват по един начин.

„Със сигурност това е нашата цел, както и да подкрепим ясната позиция относно Украйна, и всички партии в коалицията да могат да се припознаят в това решение“, добави той.

Според Гюров нито БСП, нито друга партия ще напусне коалицията.

„Какво се случва, ако Украйна загуби тази битка, тогава кой е следващият? Дали България не е част от доминото, което ще се случи в Източна Европа?“, заяви председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“.

„В момента се работи усилено върху това цената да не бъде значително по-висока от тази, която съществуваше преди нарушаването на договора от „Газпром“. Естествено, тя не може да остане същата. Целта на правителството е да смекчи ценовия шок върху домакинствата и бизнеса, ще има и целенасочени помощи в тази посока“, заяви Гюров.

Предишна статияНов сблъсък между правосъдния министър и главния прокурор
Следваща статияРусия предприема „мощна атака“ срещу последната крепост на украинската съпротива в Мариупол

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук