Начало НОВИНИ Русия заплашва да атакува всеки транспорт на НАТО, който пристигне с оръжие...

Русия заплашва да атакува всеки транспорт на НАТО, който пристигне с оръжие за Украйна

0

Днес, сряда, 4 май, руският министър на отбраната Сергей Шойгу изрази загриженост относно намесата на външни субекти във войната в Украйна, като отбеляза, че те ще предприемат крайни мерки, ако е необходимо. Някои от тези мерки включват безразборно унищожаване на всички транспортни средства на НАТО, превозващи средства за защита на украинската армия срещу нахлуването, под формата на оръжия и боеприпаси.

„САЩ и техните съюзници от НАТО продължават да изпомпват оръжия в Украйна. Искам да подчертая, че всеки транспорт от Атлантическия алианс, който пристига в страната с оръжия или средства за украинските въоръжени сили, ще се разглежда от нас като легитимна цел“, каза той по време на среща, според Интерфакс.

Руският министър на отбраната добави, че „руските въоръжени сили продължават специалната военна операция“ и „в момента заедно с опълченците на Луганската и Донецка народни републики разширяват контрола върху териториите“.

Шойгу каза още, че във войната в Украйна безопасността на населението е приоритет преди всичко.

„Ежедневно се отварят хуманитарни коридори и се обявява прекратяване на огъня, за да се гарантира безопасната евакуация на цивилни от зоните на бойни действия“, каза той. Въпреки това, конвой под защитата на ООН беше задържан от руските контролно-пропускателни пунктове в продължение на дни и засега не се планират по -нататъшни евакуации на цивилни от Мариупол на север.

„Общо са извършени 967 хуманитарни акции, в рамките на които 279 населени места са получили 17 567 тона товари“, обясни той и подчерта, че правят всичко възможно да се проведат хуманитарни действия с населението.

С информация от EFE

Предишна статияСтотици хора протестират срещу евентуална отмяна на законовата защита за абортите в САЩ
Следваща статияСАЩ: Украйна служи за обновяване на военната индустрия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук