Начало НОВИНИ САЩ: Украйна служи за обновяване на военната индустрия

САЩ: Украйна служи за обновяване на военната индустрия

0

Президентът на Съединените щати Джо Байдън поиска от Конгреса повече пари, за да може да продължи да помага на Украйна срещу руската агресия, но и да гарантира попълването на военния арсенал на САЩ.

Байдън посети днес следобед в Алабама завода, който произвежда Javelin, известните противобронени ракети, които помогнаха на Украйна да се защити от Русия от началото на инвазията.

В речта си пред работниците на тази фабрика, Байдън призна, че войната в Украйна „няма да бъде евтина“, но настоя, че цената на „поддаването на агресията“ от страна на Русия е „много по-висока“.

Ето защо той повтори посланието си до Конгреса на страната да одобри искането му за нови средства за военна помощ за Украйна. „Нуждаем се от повече пари, за да сме сигурни, че Съединените щати ще продължат да изпращат оръжие директно на фронтовата линия на свободата в Украйна и да продължат да подкрепят украинския народ финансово и хуманно“, каза президентът.

Байдън се обърна директно към работниците в завода, за да им благодари за техния принос в помощта на Украйна.

Байдън отправи няколко призиви към Конгреса да одобри извънредните пакети, които иска, за да помогне на Украйна, но също така и за гарантиране на доставките на оръжие, от които се нуждаят Съединените щати. На 28 април Байдън официално поиска от Конгреса 33 милиарда долара допълнителна помощ за Украйна.

Предишна статияРусия заплашва да атакува всеки транспорт на НАТО, който пристигне с оръжие за Украйна
Следваща статияЕС планира забрана на руския петрол и санкции за военни престъпления

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук