Начало НОВИНИ Стотици хора протестират срещу евентуална отмяна на законовата защита за абортите в...

Стотици хора протестират срещу евентуална отмяна на законовата защита за абортите в САЩ

0

Гневът на стотици млади хора за евентуална отмяна на правната защита на абортите избухна този вторник пред Върховния съд на Съединените щати.

„Моето тяло, моето решение“ и „Абортът е здраве“ бяха част от посланията, които можеха да се прочетат на десетките банери, развявани пред стъпалата на съдебната палата.

Въпреки че в началото на деня демонстрацията беше ясно разделена между тези, които подкрепят аборта и тези, които се противопоставят – всяка група, разположена от една от двете страни на голямото стълбище.

През цялата сутрин обаче групите изглеждаха доста равномерни: от лявата страна десетки хора на различни възрасти, които носеха транспаранти в полза на транс общността и правата на ЛГБТ; вдясно, малко по-малка и по-шумна група с няколко млади хора, които също носеха LGTBI знамена, призоваваше за „права за всички хора, родени и неродени“.

Проектът беше известен снощи и беше потвърден този вторник от съда. Най-висшата инстанция обаче уточни, че това не е окончателно решение и поиска разследване, за да се изясни как е попаднало в ръцете на Politico, медията, която първоначално го публикува.

Предишна статияРусия предприема „мощна атака“ срещу последната крепост на украинската съпротива в Мариупол
Следваща статияРусия заплашва да атакува всеки транспорт на НАТО, който пристигне с оръжие за Украйна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук