Начало НОВИНИ Съединените щати очакват „полезен“ миграционен пакт на срещата на върха на Америка

Съединените щати очакват „полезен“ миграционен пакт на срещата на върха на Америка

0

Държавният секретар на САЩ Антони Блинкен посочи миналия вторник, че се надява да сключи „полезен“ миграционен пакт за целия регион на срещата на върха на Америка през юни, която ще събере лидерите на континента в Лос Анджелис.

Това беше изразено по време на обяд, който се състоя в Държавния департамент, заедно с бизнесмени и инвеститори от континента, събрани от Американското общество.

„Уверен съм, че ще постигнем регионална декларация за миграцията на следващата среща на върха, която ще бъде от полза за всички наши страни, особено за хората в региона“, каза Блинкен.

Ръководителят на американската дипломация каза, че миграционната криза на континента „не може да бъде решена с краткосрочни решения“ и заяви, че въпросът трябва да бъде решен от всички „демокрации“ в региона.

Ето защо, посочи той, Съединените щати, Колумбия и Панама насърчават поканата за министерски срещи в рамките на срещата на върха, за да се проучат начини за „подкрепа на общности, които са дом на голямо мигрантско население“, както и за подобряване на „граничната сигурност“ и борба с транзакционната престъпност.

Блинкен подчерта липсата на възможности, климатичната криза и несигурността като основни двигатели на миграцията , за което той призова за „съвместна работа“ за „създаване на условия, които улесняват правото на хората да останат“ в техните страни.

Служителят помоли страните, поканени на срещата на върха, да „избягват да се разделят между прогресивен блок и консервативен блок“ и ги призова да действат като „демокрации“.

„Трябва да покажем, че демокрациите генерират по-добри резултати за хората“, каза Блинкен, който разкритикува правителствата на Куба, Венецуела и Никарагуа, които не е поканил на срещата на върха. Това заяви държавният секретар и добави, че тези страни имат „репресивни правителства, които предлагат фалшива дилема между зачитането на правата и подобряването на благосъстоянието“.

Предишна статияПандемия на психичното здраве, едновременна с тази на коронавируса
Следваща статияРусия признава, че подкрепата на САЩ за Украйна й е попречила да постигне „бърза“ победа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук