Начало БЪЛГАРИЯ Бивш военен министър: „Премиерът по-скоро е търсил помощ, отколкото да предлага“

Бивш военен министър: „Премиерът по-скоро е търсил помощ, отколкото да предлага“

0

„България няма да дарява, но ще продължава да продава оръжия за Украйна“, това заяви пред bTV бившият министър на отбраната Ангел Найденов.

„Ако трябва да направим още един прочит на посещението на българската делегация, начело с министър-председателя в Украйна, можем да кажем, че той по-скоро е търсил помощ, отколкото да предлага“, предположи той.

По думите му целият дебат (б.р. за изпращане на военна помощ на Украйна) е бил насочен по-скоро към избирателите в държавата,.

„Очевидно върви битка за избиратели и при приемането на това решение всяка една от политическите формации погази своите принципи и предварително заявени позиции“, зави Найденов.

Той добави, че не си представя как бойна техника от Украйна ще бъде транспортирана до България, за да бъде поправена.

Според Найденов също е нереалистично и Варна да се превърне в зърнен хъб за транспортиране на селскостопанска продукция от Украйна.

„Що се отнася до непрекъснатите твърдения, че се въвличаме по някакъв начин във войната, нека да каже, че дори и да си вярваш, че си на страната на мира, призивът по-скоро би следвало да бъда ориентиран към Русия и руския президент: „Г-н Путин, спрете войната и изтеглете войските от Украйна“. Какъв друг начин би могло да има за постигане на мирно решение“, заяви бившият министър на отбраната.

Според Найденов е напълно възможно Молдова да е следващата държава, която да бъде атакувана от Москва.

Предишна статияПревозвачи: Не сме отишли при Петков, за да слушаме за тортите на жена му
Следваща статияГрозев: Възможно е обещанието за ремонт на военна техника за Украйна да се окаже само на хартия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук