Начало БЪЛГАРИЯ Грозев: Възможно е обещанието за ремонт на военна техника за Украйна да...

Грозев: Възможно е обещанието за ремонт на военна техника за Украйна да се окаже само на хартия

0
Решението на българското Народно събрание е разочароващо. Нямаме възможността да ремонтираме военната техника на Украйна. На пръв поглед всичко изглежда като обещание на хартия. Дано да греша.

Това заяви пред bTV разследващят журналист от „Bellingcat“ Христо Грозев.

Миналата седмица депутатите в Народното събрание приеха предоставянето на военна помощ за Украйна, но тя не се отнася до изпращането на оръжия, а ремонт на техника. Това решение дойде след разрив в коалицията, няколко коалиционни съвета и бурни дебати по темата. Червени линии бяха начертани от БСП и „Демократична България“. Левицата е категорично против директното предоставяне на оръжия, а от ДБ искаха точно това. Заради сегашното решение на НС от партията на Христо Иванов искат среща с „Продължаваме промяната“. Възможно е да има нови трусове.

Според Хрсто Грозев Русия в момента се лута между два сценария – официалното обявяване на война, с което ще има мобилизация или обявяването на „мини победа“.

„В момента се лутат между два сценария – пълна мобилизация с обявяването официално на война или обявяване на “мини победа”. Това зависи от общественото напрежение. Това се опитват да оценят в момента от Кремъл – дали цената от загиналите ще бъде приета от обществото. Сериозни са опасенията за обявяването на война“, посочи Грозев.

Предишна статияБивш военен министър: „Премиерът по-скоро е търсил помощ, отколкото да предлага“
Следваща статияУбийство в центъра на Дупница! Откриха труп на 60 г. софиянец

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук