Начало НОВИНИ Президентът на Молдова Мая Санду: Нищо не заплашва страната сега

Президентът на Молдова Мая Санду: Нищо не заплашва страната сега

0

В момента нищо не заплашва Молдова, но властите продължават да следят отблизо развитието на войната Русия – Украйна.

Това каза президентът на Молдова Мая Санду, която даде съвместна пресконференция с президента на Литва Гитанас Науседа, който пристигна на официално посещение в Кишинев, пише Newsmaker.

„Обсъдих ситуацията в Молдова с президента Науседа. Ние следим отблизо развитието на събитията и правим всичко, за да предотвратим дестабилизиране на ситуацията в страната ни. Ние също така поддържаме постоянен контакт с нашите външни партньори и приятели“, каза Санду.

Президентът подчерта, че приоритет на правителството е запазването на мира.

„Нашите анализи и анализи на нашите партньори показват, че нищо не заплашва Молдова днес. Приоритет на властите е да запазят мира, живота и сигурността на гражданите“, каза Санду.

На 4 май Министерството на отбраната на страната обяви, че не вижда пряка опасност за Украйна от Приднестровието, но следи отблизо ситуацията в непризнатата република.

Според данни на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Молдова Русия умишлено ескалира напрежението в Приднестроието, с цел психологическа атака срещу Украйна и разпръскване на силите на украинската армия.

Предишна статияПолитолог: Пътищата на „Продължаваме промяната“ и президента се разделят
Следваща статияМая Манолова: ”Продължаваме промяната” не разграждат, а надграждат модела на Борисов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук