Начало НОВИНИ Висш служител казва, че „Русия може да унищожи всички страни от НАТО...

Висш служител казва, че „Русия може да унищожи всички страни от НАТО за половин час“

0

58-годишният Дмитрий Рогозин каза, че Владимир Путин има ресурсите да унищожи враговете си, ако е необходимо. „Русия може да унищожи всички страни от НАТО за половин час, ако има ядрена война“, каза ръководителят на Кремълската космическа агенция и един от най-близките служители до президента на тази страна.

Въпреки това той заяви, че правителството няма намерение да ескалира конфликта до точка без връщане, защото „последиците от размяната на ядрени атаки ще повлияят на състоянието на нашата Земя. Следователно ще трябва да победим този икономически и военно по-мощен враг с конвенционални въоръжени средства.”

Рогозин призна, че крайната цел на руската инвазия е „да победи врага Запад и да изтласка Украйна от картата“. Тези забележки дойдоха по време на последната генерална репетиция на парада за Деня на победата, в който руската военна мощ ще бъде изложена на Червения площад в Москва.

„Самото съществуване на отделна Украйна от Русия неизбежно ще я направи антируска и западен трамплин за агресия срещу нашия народ. Ето защо това, което наричаме специална военна операция, далеч надхвърля първоначалното си значение и география“, добави той.

Може би най-много се открояваше бруталната честност на служителя, който в един момент противоречи на самия Путин, като посочи: „Ние не се борим с нацистите в Украйна. Ние освобождаваме Украйна от окупацията на НАТО и прогонваме най-лошия враг от нашите западни граници.“

Предишна статияПапа Франциск иска повече молитви, за да сложи край на „лудостта на войната“
Следваща статияВойна в Украйна: Владимир Путин сравни войната с Втората световна война

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук