Начало БЪЛГАРИЯ Нинова: По-голямата част от обществото у нас смята Русия за приятелска държава

Нинова: По-голямата част от обществото у нас смята Русия за приятелска държава

0

„Трябва да наложим вето, ако се вземе решение за европейско ембарго за нефта от Русия, защото ембаргото би затруднило икономиката, би довело до затруднения в работата на много фирми, до увеличаване на безработицата, до поскъпване горивата за потребителите.“ Това заяви вицепремиерът Корнелия Нинова в интервю за Би Ти Ви

„Икономическите санкции, които се налагат, целят да затруднят руската икономика и по този начин да възпрепятстват продължаването на войната. Но какъв е смисълът да искаш да убиеш чужда икономика, самоубивайки своята. Последният доклад на ООН, който излезе вчера, констатира, че над 107 държави в света вече са засегнати от икономическите санкции“.

„Едно от най-тежките неща, които виждах през последните дни, е българи се бият с българи заради войната в Украйна. Още една разделителна линия в българското общество, а това, което трябва да ни обедини, е нашият интерес, защото и едните, и другите страдат от високите цени на хляба, тока, от това че ако газовата криза се разрасне, 26 000 български фирми са застрашени да бъдат затворени“.

„По-голямата част от обществото у нас смята Русия за приятелска държава – затова беше и този висок процент да не изпращаме оръжия. Втората част са политическите оценки – там чухме крайни мнения, дори на хора в коалицията. Спрямо България е приятелска държава“, заключи Нинова.

Предишна статияПървата дама на САЩ Джил Байдън направи изненадващо посещение в Украйна
Следваща статияПутин на парада в Москва: Русия дава превантивен отпор на агресията на Запада

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук