Начало НОВИНИ Папа Франциск иска повече молитви, за да сложи край на „лудостта на...

Папа Франциск иска повече молитви, за да сложи край на „лудостта на войната“

0

Папа Франциск помоли тази неделя, 8 май, да се молим за прекратяване на „лудостта на войната“ и „страданията на украинците“. Също така, за да не изгубят „отговорните нации чувствата на хората, които искат мир и знаят добре, че оръжието никога не го носи“.

След рецитирането на Regina Coeli на площад Свети Петър папата помоли „да повери на Девата пламенното желание за мир на толкова много народи по света, които страдат от безсмисленото бедствие на войната“, както и за „страданията и сълзите на украинците”.

„Изправени пред лудостта на войната, нека продължим да се молим на броеницата“, каза Франциск, припомняйки инициативата всеки следобед да се молим за мир.

В неотдавнашно интервю във вестник „Corriere della Sera“, за това дали е законно изпращането на оръжие в Украйна, папата отговори по следния начин:

„Аз съм твърде далеч от въпроса дали е правилно да се снабдяват украинците. Това, което е ясно, е, че в тази земя се тестват оръжия. Сега руснаците знаят, че танковете са от малка полза и мислят за други неща. За това се водят войни: да се изпробват оръжията, които сме произвели“, обяви той.

Предишна статияМая Манолова: ”Продължаваме промяната” не разграждат, а надграждат модела на Борисов
Следваща статияВисш служител казва, че „Русия може да унищожи всички страни от НАТО за половин час“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук