Начало НОВИНИ Първата дама на САЩ Джил Байдън направи изненадващо посещение в Украйна

Първата дама на САЩ Джил Байдън направи изненадващо посещение в Украйна

0

Първата дама на Съединените щати Джил Байдън направи внезапно посещение в Украйна тази неделя, 8 май , съобщи нейният говорител, където се срещна с украинския си колега Олена Зеленска в училище, използвано като убежище за разселени цивилни.

„Исках да дойда на Деня на майката. Мислех, че е важно да се покаже на украинския народ, че войната трябва да спре. Тази война беше брутална и хората на Съединените щати застават с народа на Украйна“, каза Байдън пред репортери.

Денят на майката се чества тази неделя както в САЩ, така и в Украйна.

Джил Байдън беше в Словакия тази седмица, за да се срещне с украински бежански семейства. Посещението в Украйна се опази в тайна до последния момент.

Байдън и Зеленска се прегърнаха. Освен това американската първа дама подари на съпругата на украинския президент букет цветя.

Това е първият път , когато Зеленска се появява публично от началото на конфликта на 24 февруари, според американски служител.

„Първо бих искала да ви благодаря за много смелата постъпка“, каза Зеленска пред Байдън.

„Разбираме какво означава първата дама на Съединените щати да дойде тук по време на война, където военни операции се провеждат всеки ден, сирените за въздушни нападения се включват всеки ден, дори днес“, добави тя.

„Всички чувстваме вашата подкрепа и всички чувстваме лидерството на президента на Съединените щати, но искаме да подчертаем, че Денят на майката е много символичен ден за нас, защото и ние усещаме вашата любов и подкрепа в такъв важен ден“, добави Олена Зеленска.

Срещата при закрити врата на двете жени продължи около час. След това те се срещнаха с деца бежанци, които работеха по изрезки от хартия, придружени от майките си.

Предишна статияВойна в Украйна: Владимир Путин сравни войната с Втората световна война
Следваща статияНинова: По-голямата част от обществото у нас смята Русия за приятелска държава

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук