Начало НОВИНИ Полша: Украинците протестират във Варшава

Полша: Украинците протестират във Варшава

0

Емблематичният дворец на културата във Варшава, известен преди като „Дворецът на Сталин“ (построен по време на съветската окупация на Полша) с архитектура, подобна на тази на Ленинградския университет, беше сцена на масивна демонстрация на украински бежанци, които заемат тези съоръжения и тези от подобна сграда, известна като „гнездо на шпиони“, намеквайки за агентите на съветски КГБ.

Шествието беше водено от трима демонстранти, които маршируваха във вериги. Двама с костюми на руски танкисти (с маски на глиган с кървави челюсти) и средният с костюм, който намеква за съветските политически комисари, с класическата му шапка, украсена със сърп и чук.

Шествието, в което се откроиха жълтите и светлосини цветовете на украинското знаме, се проведе мирно и завърши пред портите на посолството на Руската федерация, където малък брой полски полицаи охраняваха помещенията. Шествието премина мирно и не се съобщава за инциденти или сблъсъци.

Този уикенд демонстрацията съвпадна с официални церемонии в чест на поражението на нацистка Германия с падането на град Берлин, окупиран от съветските войски.

В гробището на красивия град Варшава (една от европейските столици, пострадали най-много от Втората световна война) малка група възрастни хора участваха в церемония в чест на победата на съюзниците и безусловната капитулация на нацистите, на 9 май 1945г.

Предишна статияУкрайна нарича думите на Деня на победата на Путин „реч на губеща страна“
Следваща статияБоян Чуков: Изключително ниско ниво на срещите на Петков във Вашингтон! Унижение!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук