Начало НОВИНИ САЩ отговарят на Владимир Путин, че в Украйна има само украинци, а...

САЩ отговарят на Владимир Путин, че в Украйна има само украинци, а не нацисти

0

Правителството на Съединените щати потвърди този понеделник, че в Украйна „има само украинци, няма нацисти“,в отговор на речта на президента на Русия Владимир Путин, който се опита да оправдае нахлуването в съседната страна с мотив да победи нацизма.

„Чухме същия шум, същите неистини, същите лъжи по отношение на неговата реторика, които чувахме от самото начало“, каза говорителят на Министерството на отбраната на САЩ Джон Кърби на пресконференция.

Този понеделник Путин защити военната кампания за победа на „нацизма“ в Украйна и гарантиране на сигурността на Русия пред „заплахата“ от НАТО по повод Деня на победата над нацистка Германия.

„Защитата на родината винаги е била свещена. Сега, в наши дни, вие се борите за нашите хора в Донбас, за сигурността на нашата родина Русия“, подчерта руският президент по време на традиционния военен парад на Червения площад.

Кърби определи като „нелепо“ това, че Путин говори за нацизма в Украйна, за да оправдае инвазията, която започна на 24 февруари.

„Украйна не представлява заплаха нито за Русия, нито за когото и да било“, каза говорителят, който отбеляза, че руската атака „е неоправдана“.

Говорителят на САЩ изрази съжаление, че руският лидер е счел инвазията в Украйна за „навременна“ към този момент, въпреки факта, че всъщност е имал „много алтернативи“, преди да атакува тази територия.

Предишна статияХалил Летифов: За предсрочни избори се готвят управляващите с поведението което имат
Следваща статияУкрайна нарича думите на Деня на победата на Путин „реч на губеща страна“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук