Начало НОВИНИ Украйна нарича думите на Деня на победата на Путин „реч на губеща...

Украйна нарича думите на Деня на победата на Путин „реч на губеща страна“

0

Съветникът на президентството на Украйна Миджайло Подоляк посочи, че думите на руския президент Владимир Путин за Деня на победата са част от „речта на една губеща страна“.

„В речта няма ключова идея, само набор от банални думи и Путин изглежда странно с това, защото това е реч на губеща страна. Те вече нямат креативност, освен да заплашват с ядрени оръжия и да заплашват други държави“, каза Подоляк.

За съветника на украинския президент Владимир Зеленски този 9 май – датата, на която Русия празнува победата над нацистка Германия – дори изглежда като „трагичен“ ден за Москва, защото „те вече дори не вярват в собствената си победа“.

Служителят обаче изрази колко е важно да останат украинците спокойни и бдителни пред възможни нови атаки срещу украински градове. „За съжаление те все още имат ресурси и получават пари от петрола“, разкритикува Подоляк.

По време на акт на Червения площад в Москва по повод Деня на победата, Путин каза, че инвазията в Украйна е „правилното“ решение и увери, че „защитата на страната е нещо свято“. Президентът също така подчерта, че „опълченците на Донбас, заедно с войниците от руската армия, се бият за своята земя“.

През последните седмици както украинските власти, така и други международни сили, като Обединеното кралство, предупредиха, че този понеделник може да бъде датата, на която Русия, по случай Деня на победата, започва голяма офанзива срещу Украйна.

Предишна статияСАЩ отговарят на Владимир Путин, че в Украйна има само украинци, а не нацисти
Следваща статияПолша: Украинците протестират във Варшава

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук