Начало БЪЛГАРИЯ Петков: Всички осъзнават, че България е важно да има диверсификация на газовото...

Петков: Всички осъзнават, че България е важно да има диверсификация на газовото гориво

0

„За юни сме договорили 2 кораба с втечнен газ, който ще е на малко по-ниска цена от тази на „Газпром“. Това каза премиерът Кирил Петков на летище София след пристигането си от САЩ.

„Успяхме да се срещнем с много от високопоставени американски представители. Всички осъзнават, че България е важно да има диверсификация на газовото гориво. За след това вече започваме преговорите за дългосрочен договор, който ще бъде с цени доста по-ниски дори от тези два кораба”, уточни той.

„ЕС преговаря, прави стратегии, но е хубаво да се подсигурим. В момента нямаме друг източник. Избираме най-евтините цени от всички доставчици. Цената, която успяхме да договорим, е доста под пазарните”, добави премиерът.

„Искам да успокоя всички български граждани, че правителството работи от сутрин до вечер, така че да има доставки и цените да са добри”, каза той.

„Американските компании ще доставят количеството през кораби, но продължаваме да очакваме азерското. Никой да не си мисли, че заместваме един доставчик с друг. Избираме най-евтините цени от всички доставчици”, допълни Петков.

Източник: НОВА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук