Начало НОВИНИ Красимир Дачев за американския газ: Правителството подхвърля дъвка за шушумиги

Красимир Дачев за американския газ: Правителството подхвърля дъвка за шушумиги

0

Никога не сме искали да бъдем субсидирани. Голяма част от кризите властите ги докараха самички, благодарение на самонадеяност и липса на житейски опит, посочи зам.-председателят на БТПП

Голямата бедност вече е дошла, икономиката е обезкървена. Когато я обезкостиш – след това следват хората“.

Това заяви в студиото на „Здравей, България”по Нова телевизия зам.-председателят на Българската търговско-промишлена палата Красимир Дачев.

„Никога не сме искали да бъдем субсидирани. Голяма част от кризите ги докараха самички, благодарение на самонадеяност и липса на житейски опит. Защото с един апломб развалиха неща, които сме градили с 20-30-40-50 години. Пример за това е газта. Казваме „няма да работим с тези? Ами с кои?”, подчерта той, коментирайки проведената в четвъртък среща с министъра на енергетиката.

„Старите хора са казали, „Преди да развалиш един кладенец, изкопай нов”. Но не трябва да спираш тази тръбичка. Не ме интересува дали е Путин или е Фидел Кастро. Мен ме интересува да имам евтина газ. Много е смешно, когато политиците започнат да правят бизнес. Те започват да моделират и политизират бизнеса. Не може така да се прави”, категоричен е той.

По думите му Министерството на енергетиката е в едни клещи между Министерство на финансите и Народното събрание. „Така че те не са в състояние повече да финансират със субсидиите. Това ще бъде последно месец май”, подчерта Дачев.

Според него що се отнася до американския газ – властите „подхвърлят дъвка за шушумиги”.

Предишна статияПроф. Стив Ханке: Българският народ ще загуби от въвеждане на еврото. Това е лудост!
Следваща статияРегионалният министър: Няма да има отстъпка за превозвачите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук