Начало НОВИНИ Слави Трифонов: „Напоследък стават непонятни неща в управлението на страната“,

Слави Трифонов: „Напоследък стават непонятни неща в управлението на страната“,

0
„Напоследък стават непонятни неща в управлението на страната“, написа в страницата си във „Фейсбук“ лидерът на ПП „Има такъв народ“ Слави Трифонов. 
„Да, знам, че звучи малко странно, при положение, че „Има такъв народ“ е част от управляващата коалиция, но е факт. Нелеп факт. Защото представителите на „Продължаваме промяната“ в този кабинет нито се допитват до коалиционните си партньори, нито чуват какво им казват, нито си вземат бележка, а много често правят каквото си искат. И много често това изобщо не е добро за страната“, заяви той.
„Много често и говорят. Разни хора от тях говорят без да има нужда по теми, от които не разбират. Примерите са много. Например, за проблема със спрените газови доставки и преговорите за нови енергоизточници, най-изненадващо се обаждат финансовият министър Асен Василев и, представете си, Лена Бориславова. И двамата са невероятни експерти по енергетика, особено Лена. По-лошото е, че говорят неверни неща, например за очакваната цена на газа. И не само. Създават неверни очаквания. И вредят на трудно провежданите преговори“, каза лидерът на ИТН.
Той даде още един пример. „В тази криза, създадена от войната в Украйна, сума ти хора обясняват какви мерки ще се приложат. Обясняват ги, все едно са последна инстанция. Обясняват и обещават. С малката разлика, че нищо от обещаното все още не е обсъдено и не е прието от коалиционните партньори“, заяви Трифонов.
По думите му Асен Василев прави опит да прескочи не само парламента, а и коалиционното споразумение за начина, по който страната да приеме еврото. 
„За проблема със Северна Македония е направо ненужно да ви говоря. Защото всички разбраха за нерегламентираните опити на Кирил Петков и съветниците му да заобиколят националния интерес“, смята Трифонов. 
„Къде останаха обещанията, че всеки ден ще осветлява по една далавера на ГЕРБ? Къде са онези открити осем милиарда крадени пари? Къде е премахването на модела „ГЕРБ“, при положение, че в кабинета има кадри на ГЕРБ като министри? Защо казвам всичко това? Казвам го като предупреждение. Надявам се да са ме разбрали“, каза още Слави Трифонов. 
Предишна статияВаня Григорова: Правителството обещава без да мисли
Следваща статияКС решава за закриването на спецправосъдието по искане на Гешев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук