Начало НОВИНИ Бил Гейтс: Има вероятност следващата заплаха от пандемия да бъде от биотерористичен...

Бил Гейтс: Има вероятност следващата заплаха от пандемия да бъде от биотерористичен произход

0

Някои страни по света вече се връщат към „нормалното“ състояние след двете трудни години на пандемията COVID-19, вирус, който изглежда отслабва благодарение на приложените мерки за биосигурност и успеха на кампаниите за имунизация, провеждани от различни правителства.

Както се съобщава в статия за вестник El País, магнатът Бил Гейтс подчерта, че предвид спада на инфекциите светът не трябва да намалява бдителността си и трябва да се подготви за бъдещето.

„В продължение на десетилетия имаше хора, които предупреждаваха света да се подготви за пандемия, но на практика никой не го приемаше като приоритет. Тогава COVID-19 ни удари и спирането му се превърна в най-важната точка от глобалния дневен ред. Това, което ме тревожи сега, е, че ако COVID-19 отшуми, светът ще насочи вниманието си към други проблеми и превенцията на пандемията отново ще отстъпи на заден план“, каза той.

В момента магнатът запазва съответната карантина, след като е дал положителен тест за PCR тест на 10 май. Докато стои далеч от обществения живот, Гейтс не пропуска възможността да продължи да предупреждава за възможна поява на ново заболяване.

Предишна статияПрокуратурата още не знае къде са потънали 53 млн. лв. от „Хемус“
Следваща статияСеверна Корея добавя 232 880 нови инфекции и Ким критикува „мързела“ на официалните лица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук