Начало НОВИНИ Пентагонът твърди, че се е сблъсквал с НЛО поне 400 пъти от...

Пентагонът твърди, че се е сблъсквал с НЛО поне 400 пъти от 2004 г.

0

Служители на Пентагона потвърдиха този вторник, 17 май, пред Конгреса на Съединените щати, че са сигурни, че техните войници са се натъкнали на неидентифицирани въздушни обекти или явления и получените сигнали от 2004 г. нараснаха до 400.

За първи път от повече от 50 години Парламентът беше домакин на изслушване за НЛО, на което свидетелстваха заместник-министърът на отбраната на САЩ за разузнаването и сигурността Роналд Моултри и заместник-директорът на военноморското разузнаване Скот Брей.

По време на сесията, пред подкомисия по разузнаването на Камарата на представителите, няколко депутати подчертаха, че причината за изслушването е да се сложи край на стигмата по тази тема, така че военните да информират своите началници, когато се сблъскат с подобно явление.

Председателят на подкомисията, демократът Андре Карсън, припомни, че преди повече от половин век правителството на САЩ сложи край на проекта „Синята книга“, който анализира 12 618 НЛО, открити от ВВС на САЩ между 1952 и 1969 г.

Години по-късно, през 2017 г., законодателите научиха, че Министерството на отбраната тихомълком е започнало подобен проект за проследяване на това какво Съединените щати са преминали от наричане на НЛО към неидентифицирани въздушни явления, а миналата година Конгресът изготви правилата за тази инициатива.

Роналд Молтри обясни, че от октомври 2021 г. Пентагонът е създал офис, който да контролира събирането, третирането и анализа на всяка среща с НЛО или явления от този тип, които не винаги са обекти.

От своя страна Скот Брей спомена официален доклад, публикуван преди почти година, в който се посочва, че страната е открила между 2004 и 2021 г. общо 144 неидентифицирани въздушни феномена и добави, че тази цифра е нараснала до 400.

Причината за това увеличение е, че войниците започнаха да съобщават повече за този тип явление, поради работата, която се извършва за прекратяване на стигмата; възходът на системи като дронове във въздушното пространство на САЩ и подобряването на сензорите и радарите за тяхното откриване.

Заместник-директорът на военноморското разузнаване посочи, че след приключване на анализа е вероятно НЛО да попаднат в категории като радарни смущения, природни атмосферни явления, програми за развитие на правителството или индустрията на САЩ или чуждестранни противникови системи.

„Има още една кутия, която ни позволява да поставяме трудни случаи и възможността за изненади и потенциални научни открития“, каза той.

Въпреки оценките си, Брей не изключи, че броят на 400 ще намалее, тъй като някои от тези сигнали се основават само на свидетелства на хора, докато много други се поддържат от по-обективни системи за измерване, като сензори и радари.

Демократичният законодател Адам Шиф беше заинтригуван, тъй като докладът от юни миналата година, публикуван от офиса на директора на Националното разузнаване на САЩ, изброява 18 неидентифицирани въздушни явления, които очевидно са имали сложна технология и че летят без „никакви забележими средства за задвижване. „

В този смисъл той попита Брей дали САЩ знаят за някакъв чужд противник, способен да накара обекти да летят без различимо средство за задвижване, на което заместник-директорът на военноморското разузнаване отговори, че те не знаят, че някой съперник може да направи това.

„Бих казал само, че има редица събития, за които нямаме никакво обяснение“, каза Брей и добави, че тези видове обекти са това, от което се интересуват най-много.

По време на сесията отговорните за Пентагона илюстрираха думите си с видеоклипове на НЛО, въпреки че много пъти обяснението може да бъде просто.

В един от тях, който според Брей е записан на брега на Северна Америка, те открили отразяващ триъгълник, който може да се види с нощни очила и за който предполагат, че може да е дрон, именно защото използването на този тип лещи би улеснило отражение по триъгълен начин.

Друг от депутатите, републиканецът Ерик Крауфорд, попита служителите на отбраната дали могат да предложат конкретен пример за обект, чийто произход не е естествен и не може да бъде приписан на хората.

Брей цитира видео, записано през 2004 г. от изтребител на ВМС от ядрения самолетоносач USS Nimitz: „Имаме данни за това и това е просто нещо, което остава неразрешено“.

С информация от EFE

Предишна статияСеверна Корея добавя 232 880 нови инфекции и Ким критикува „мързела“ на официалните лица
Следваща статияВойна в Украйна: руски войник, обвинен във военно престъпление, се признава за виновен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук